torsdag 4 mars 2010

Vågorna 2

Hermia, jag tror att Vågorna kommer bli en läsupplevelse för dig. Du tycker ju om poesi och VW skriver här verkligen poetiskt. Vi hade bokcirkel idag och det var bara en av oss i gruppen som nästan läst ut boken. Pelle hade kämpat, läst förordet sju gånger. Han tyckte att boken gav honom minnesbilder av egna upplevelser, upptäckte att han fann sig utomhus i sina egna bilder och fick återvända till texten med besvär. Vi var alla överens om att det här var den svåraste text vi tagit oss an. Boken innehåller avsnitt med kursiv stil, dessa partier är författarens egna, vi får följa henne under en dag i hennes liv, (tror vi), resten av texten följer sex personer från bardom till ålderdom. Vi beslutade att vi till nästa vecka läsa endast de kursiverade avsnitten och diskutera dem. Karin och jag slog på måfå upp varsin sida och lovade att utifrån texten måla varsin bild, jag hamnade på sidan 212 och Karin på sidan 194. Ja som ni förstår hade vi ett riktigt bra och roligt samtal idag.
ps
jag har för tillfället gett upp e-ljudboken jag lånat och i stället gett mig en bladvändare att läsa

4 kommentarer:

Hermia sa...

Tack! Det låter lovande trots allt.. Och vilka kreativa övningar er läsning lett till! Och deltagaren som läst förordet 7 gånger...
Ja men då ska jag gå hem och klappa lite på boken i väntan på att läsa den!

Anonym sa...

Jag har försökt mig på vågorna mer än en gång, och varje gång insett efter ett antal sidor att min läs hjärna inte hänger med, är lite samma sak med Jacobs rum. Men det är roligt att ni faktiskt försökt läsa den i er bokcirkel. Hoppas allt är bra med dig, läser din blogg fortfarande med samma glädje.

Kramar Lena ( fd jag är jag)

Anonym sa...

Hermia, det ska bli roligt att höra din analys av boken vid senare tillfälle.
Lena, vad roligt att höra från dig!!! Allt är bra med mig och jag hoppas allt är bra i din vintervärld.
Signe

Anonym sa...

Allt är bra i min vintervärld, har varit lite kallt häruppe i några månader, men nu börjar solen lysa mer och det är endast 7 minus. Nu är maken och lilla sonen ute och åker pulka. Skönt att höra att allt är bra.

Kram Lena