söndag 7 september 2008

Klanerna i Palos Verdes

Detta är en av de absolut bästa böcker jag läst och det nu i helgen, Klanerna i Palos Verdes /2003 av Joy Nicholson. Har vi verkligen haft den på biblioteket sedan 2003, det måste jag kolla upp. Detta är hennes debut men jag hoppas verkligen få läsa mer av henne. En fantastisk trovärdig berättelse om en familj och samhälle i sönderfall. Den högt välsedde och kompetenta hjärtkirurgen lämnar sin fru och sina barn för en vackrare yngre förmåga. Han lämnar också sina två barn, tvillingar, en son och en dotter. Modern är bitter och väljer att hämnas och tar sin son till hjälp. Dottern förskjuts som den intrigerande och självständiga som inte tar parti för sin mor. Palos Verdes är ett samhälle i södra Karlifornien där bara rika kan ta sig in och leva. Deras samhälle skyddas av murar där intrång från "vanliga" inte är möjligt. Från första sidan förstår man att en fullständig katastrof är i antågande. Att var fjorton, att vara flicka eller pojke, där förväntningar och krav är osinliga, det är igenkännigsbart. Det här är en så bra bok så jag slår kullerbyttor och får ångest och gråter floder!

8 kommentarer:

Helena sa...

Kul att du gillar boken! Det är en av mina favoriter.

Anonym sa...

Hej Helena, jag inte bara gillar boken jag älskar den.
Signe

Lena sa...

Visst var den fantastisk, jag bara älskade den när jag läste den. Jag tänker på den fortfarande, en av dom bästa som jag har läst. Fick min man att läsa den (först för att den handlar om vågsurfning) och han bara älskade den också. Tack och lov för att det finns sådana här böcker.

Anonym sa...

Det är så roligt med dig Lena, för det visar sig hela tiden att vi har exakt samma smak!
Signe

Lena sa...

Ja visst är det roligt när man upptäcker att någon faktiskt har samma smak som en och det är inte så ofta det händer. Jag tycker precis som du att det är roligt, som att hitta en liten själsfrände.

Hermia sa...

En bok jag ALDRIG hört talas om! Bättre sent än aldrig... Min bibbla har den inte ens inköpt på svenska... skönt kunna skylla det på att jag inte jobbade där när den kom...

Anonym sa...

hermia, hoppas du hittar den någon annanstans, den är verkligen läsvärd!
Signe

sedir sa...

googlade på boktiteln och hittade din blogg. köpte den nämligen nyss på lunchen. spännande!!