måndag 29 december 2008

Sirila gentlemän sökes

Det fick bli en liten mellandagsbok, Sirila gentlemän sökes /2008 av Karin Brunk Holmqvist. Alla Karin Brunks böcker är roliga och lättlästa. Här handlar det om två äldre damer som tvångsförflyttas från sina hus då politikerna i Tomelilla beslutat att dra en ny väg över deras tomter. I väntan på nya lägenheter får de bo på Solgläntans äldreboende. Där får de lära sig ett och annat, bland annat får de diplom i datorkunskap. Det roligaste är nog att de inte drar sig för att sätta in en annons i Tomelillas tidning. Där söker de Två sirila gentlemän i passande ålder. Riktigt vad sirila betyder vet Alma och Margit inte men de tycker att det låter fint.

4 kommentarer:

Gullan sa...

Har precis läst min första bok av Brunk Holmqvist, vilket blev Potensgivarna. Det har varit så många som rekommenderat henne så nu tyckte jag att det var dags. Tyvärr hade jag nog för höga förväntningar, men den var allt lite kul.
Hur tycker du att Sirila gentlemän håller sig i förhållande till hennes andra?

Anonym sa...

Hej Gullan, Potensgivarna är hennes allra bästa. Jag skrattade högt när jag läste den, efter det har jag bar hummat lite då och då, tyvärr. Virila, förlåt sirila, män, lyckades jag inte ens humma.
Signe

Mamma till tre sa...

Läste Potensgivarna i somras - och just idag fick jag tips om Sirila män... Jag får nog läsa en till bok av Brunk Holmqvist...
Gott slut på detta år önskar jag dig!
Kram C

Lillemor sa...

Förutom Potensgivarna - som kändes rätt kul - har jag läst Rapsbaggarna om två bröder på landet.Blev lite för mycket av samma tyckte jag. Men ibland är det skönt med lite Feel-good-litteratur - speciellt om man har läst några Roslund och Hellström...