fredag 29 maj 2009

Familjehemligheter

Niclas Ericsson gör sin debut med spänningsromanen Familjehemligheter /2009.

Huvudpersonen Patrik gör sin praktik på KvällsKuriren i Stockholm och redan andra dagen får han förflyttning till krimavdelningen. Ett mord, troligen hatbrott mot en homosexuell man som Patrik känner personligen gör hans insiderkunskaper värdefulla. Tänk att journalister är ett sådant modigt släkte, att de ge sig i kast med brottslingar och mördare utan att blinka. Och visst lyckas Patrik i sitt uppdrag att ta fast skurken. Men mycket blod rinner det.

Johan Hilton skriver i Expressen: "Om Lisa Marklunds Annika Bengtzon-deckare är vuxenversioner av Kitty-böckerna är forne Expressen-reportern Niclas Ericssons thrillerdebut Tintin på videoklubb." Roligt skrivet och jag håller med.
Niclas Ericsson rör sig snyggt och lätt i gayvärlden. Den mest färgstarka personen i boken måste ändå vara den två meter långa transan Mandy tillika Patriks bästa vän och räddaren i nöden.
Mycket rolig dialog de två emellan.
Rekommenderas!

2 kommentarer:

saga sa...

den ska jag lasa nar jag kommer hem!! och den av hon som skrev vad jag alskade... jag var och sag anglar och demoner pa bio for ett tag sen, du vet da vinci koden serien.. den var bra faktiskt! bara en manad kvar nu.. ses snart! puss och kram

Anonym sa...

Ja, en månad kvar. Hoppas allt är väl med dig.
mamma