söndag 1 mars 2009

Män som hatar kvinnor

Lätt ger jag filmen Män som hatar kvinnor /2009 fem bananer. Visst finns det mer i boken, människor, platser, relationer och politisk nerv. Men så är det ju. Här gör det absolut ingenting att dessa delar saknas. Filmen är helgjuten som film betraktad. En fantastisk skådespelarensemble, bara för att nämna några, Noomi Rapace, Michael Nyqvist, Sven-Bertil Taube, Peter Haber och Marika Lagercrantz.
Lisbeth Salander som spelas av Noomi Rapace känns helt samstämd med min upplevelse av henne som då jag läste boken, tuff, kall, rak, trasig, kunnig. En kvinna att ta till sitt hjärta. Filmen är fasansfull i sekvenser, scener jag inte kunde titta på. Jag lämnar ändå biografen med en skön eftersmak av rus.

2 kommentarer:

Lena sa...

Om du tycker om filmen då kan jag nog vara säker på att jag också kommer att tycka om den. Men som det ser ut nu så blir det att vänta att se den tills den kommer på DVD. Precis som så tycker jag oerhört mycket om Lisbeth Salander, en sådan kvinna i litteraturen har jag väntat på. Hon står för så mycket som jag tror på.

Anonym sa...

Hej Lena, du kommer inte att bli besviken. Den är väl värd att vänta på!
Signe