måndag 31 augusti 2009

Ale Möller Band

Nu blir det så där pinsamt igen. Jag kände inte till Ale Möller Band. Jag mötte Dolle, (Donald Högberg), chef för Folkets Hus i Nynäshamn, tillika skådespelare med samma namn idag på förmiddagen. Han sa, ja du Signe, sa han inte, men i alla fall, du den 12 september måste du komma på konserten med Ale Möller Band, det måste passa dig!
-Ja, självklart, sa jag, jo absolut, jag ska kolla in det.
-Har du inte läst vår reklamfolder, frågar Dolle.
-Jo säger jag och plockar med mig en in på biblioteket där det faktiskt redan drösar av deras reklam. Hmm, kollar in om vi har deras musik och det var ju skönt, tre cd´n har vi, känns trots allt bra. Men vilka är dom. Googlar lite och hittar Ale Möller Band, "Svenskt världsmusikband med en brokig skara musiker från olika kulturer. Bandet leds av den svenska folkmusiklegenden Ale Möller.
Ale Möller Band är det utpräglade livebandet vars första platta "Bodjal" som utkom 2004blev en hyllad Grammisvinnare. Det som kan skapas framför en hängiven publik kan aldrig göras på samma sätt i en studio. Där letar bandet i stället efter det befriade tillstånd som kan uppstå när man spelar runt köksbordet, alltså det som tillåter en musikant att ta fram nerven i spelet.
Det är just den kökskänslan Ale Möller sökt efter i arbetet med gruppens andra CD "Djef djel" som släpptes den 22 mars 2007." hämtat från Wikipedia.

Nu är frågan den, ska jag köpa biljetter till denna konsert eller inte? Jag får fundera på det.
Låten du kan lyssna till här är Bail från deras album Djef Djel /2007.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du ska absolut lyssna på Ale Möller! Härlig livsbejakande musik. Var det inte samma dag som vernissagen?
/Ingegerd

Anonym sa...

Jo, samma dag! Ja, jag kanske ska göra det då, lyssna på dom.
Signe