söndag 9 augusti 2009

Grattis Haninge kommun

Igår var jag inne en stund på biblioteket, tänkte att jag skulle hitta en ny ljudbok. Jag gjorde inte det men fann i stället en inbjudan till Haninge kulturhus och deras invigning av den nya Bokbussen. Grattis!!! Detta är något som också ligger som ett förslag hos Kultur- och fritidsnämnden för beslut här i Nynäshamn, ett förslag jag tagit fram, en bokbuss i stället för en ny filial i Stora Vika. Det handlar om mycket pengar och vad jag hört kommer det besparingkrav 2010. Inga nya pengar till kulturen. Det finns ju dessutom ett mycket kostsamt projekt, det så kallade "Litteraturhuset" som behöver ca 10 miljoner kronor och det vurmar våra politiker för. Det ska bli spännande att följa hur kulturfrågorna behandlas i min kommun, där politikerna tänker mer på turism, att synas utåt i Sverige, än kommuninvånarnas behov. Man kan ju tycka att vi fått det behovet, att synas menar jag, mer än väl fyllt med de två Gotlandsbåtarna som gick in i varandra!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra med bokbuss ! Hoppas det tänks efter!
/Ingegerd

Anonym sa...

Eller hur!!!
Signe

Steffe sa...

Jag var där och tittade på invigningen idag. Pratade lite med konstnären och de som skall arbeta med bussen. Alla verkade glada, efter ett kort tal blev det lite musikunderhållning och att framträdande av en clown.

Anonym sa...

Hej Steffe, jag var också där! Överlämnade en parkeringskiva för användning i Nynäshamns kommun och en bukett solrosor. Fin buss!
hälsningar
Signe