tisdag 11 augusti 2009

Mordbyn

Jag kan bara sälla mig till alla andra som skrivit omdömen om Mordbyn /2008 av Andrea Maria Schenkel. Detta är en fantastiskt bra kriminalroman. Här finns visserligen ingen kriminalare men då hennes roman bygger på en verklig händelse och rapporter från en polisutredning så låt gå, det får vara en kriminalroman. Hon fängslar från första sidan. I en ensligt liggande bondgård bor en familj bestående av en man och en kvinna, deras dotter och dotterns två små barn. Vi får i korta, eftertänksamma kapitel berättelser från människor i byn om vad som kan ha hänt familjen denna ödesdigra natt våren 1955. Rysligt bra är det!

"Andrea Maria Schenkel, född 21 mars 1962 i Regensburg i Tyskland, är en tysk författare av deckarlitteratur. Hennes debutbok Tannöd från 2006 blev mycket framgångsrik och har fått flera priser. Den bygger på en verkligt mordfall som inträffade på bondgården Hinterkaifeck i Bayern på 1920-talet. Bokens handling utspelar sig dock 1955 och bondgården heter Tannöd. Den har översatts till flera språk. På svenska heter boken Mordbyn. 2008 tilldelades den Svenska Deckarakademins internationella pris The Martin Beck Award, som ges till årets bästa deckare i svensk översättning.
Hennes andra bok Kalteis (på svenska Fallet Kalteis) utgavs 2007."
Hämtad från Wikipedia.

6 kommentarer:

Helena sa...

Visst är den bra! Fantastisk, tycker jag. Vet inte om du vet om det men författaren kommer till Kulturhuset i december.

Anonym sa...

Ja, verkligen en riktigt bra bok. Nej jag visste inte att hon kommer till Sverige då. Jag får hålla ögonen på Kulturhuset!
Signe

Anonym sa...

jag kanske skall läsa den här boken

Anonym sa...

Anonym, det tycker jag absolut att du ska göra!
Signe

Den luttrade bibliotekarien sa...

Vad kul att du också tyckte att den var fantastiskt bra, nu måste du läsa Fallet Kalteis som är lika bra.

Anonym sa...

Yes, står på kö!
Signe