torsdag 30 juli 2009

Mammut

Ny film till biblioteket, Mammut /2009 i regi av Lukas Moodysson. Jag såg den igår kväll.
Lukas Moodyssson fortsätter att lyfta fram barns utsatthet. Här går han ut internationellt och vi befinner oss i New York, Thailand och på Filippinerna. Ett ungt par mitt uppe i karriären lämnar sin dotter till den filippinska barnflickan. De lever i ett hektiskt New York. Barnflickan har i sin tur lämnat sina två barn på Filippinerna för att kunna tjäna pengar som hon skickar hem. Hon vill att de ska få en möjlighet till skola och utbildning. Men som alltid är det som alla egentligen behöver för att överleva framför allt närhet och kärlek. Det är i stort sett Moodyssons budskap. Filmen är absolut sevärd, bra skådespeleri av bla Gael Garcia Bernal och Michelle Williams. Vackra långa filmsekvenser som ger tid till eftertanke. Lukas Moodysson berör precis som med tidigare filmer, Fucking Åmål och Lilja 4 ever.

6 kommentarer:

Kulturens Wektare sa...

Tackar för hälsning från Nynäshamns bibliotek som överlämnades av en låntagare som idag besökte Göteborgs nyaste bibliotek. Det är alltid roligt med låntagare som vidgar sina bok- och biblioteksvyer med besök på alla fina och inspirerande bibliotek runt om i landet!

Anonym sa...

Kram! Det är så roligt när nya spännande saker inträffar.
Signe

Anonym sa...

ps
fick hon sin bok?
Signe

Kulturens Wektare sa...

Jajamän! Hon klev nöjd och glad ut från biblioteket med något trivsamt i handen. Allt hade fungerat utomordentligt!

Den luttrade bibliotekarien sa...

Aha, nya grepp när det gäller fjärrlån - ni skickar låntagare att hämta istället för att skicka boken.

Anonym sa...

Du är rolig du, det var ju en bok som skulle skickas inom göteborgs lånesystem, här fixar vi vet du, hjälper låntagare långt ifrån, att låna inom sin egen kommun.
hälsningar
Signe