måndag 20 juli 2009

Rymmaren

Kunde klarat mig utan denna politiska thriller, Rymmaren /2008 av Thomas Bodström. Men visst en stunds avkoppling. Ibland blir jag så trött på mig själv, att jag lägger ner så många timmar på böcker som inte ger mer än förströelse. Thomas Bodström håller sig till miljöer han känner, inifrån fängelser, trista advokater, polismakten och inifrån regeringsbyggnaden Rosenbad. En trist "kvinnlig" moderat justitieminister som framställs som rent dum men med en något klokare press sekreterare. Kärlek förstås mellan en ensamstående jurist och en gift advokat. Dessa miljöer och personer är inramningen till denna thriller.
Den dumma advokaten hjälper en torped tillika klient med ett eller rättare sagt två rymningsförsök. Den gode advokaten brottas med rättssystemet och inre moraliska konflikter då han bedrar sin fru. Ja, har ni hört det förut?

2 kommentarer:

Anna sa...

Det är det som är så sorgligt att många gilla den här typen av böcker.
Det är dessa som ligger på topplistorna.
Och vad ska man göra åt detta?

Anonym sa...

Hej Anna, ser det inte som en stor katastrof, han har dock trots allt ett socialistiskt tänk. Men han borde hålla sig till politiken. Att göra något åt dessa böcker tycker jag inte att man ska försöka. Vad jag gör är att försöka rekommendera någon annan författare, som tx Kjell Eriksson, eller Robert Kangas som har ett annat djup och ett fantastiskt språk. Ibland lyckas man, ibland inte.
hälsningar
Signe